vastuullisuussuunnitelma

Linnasmäki Oy haluaa tarjota vierailleen kokemuksen, jossa kestävä kehitys kattaa koko toiminnan ja on luonnollinen osa päivittäistä työtä. Olemme sitoutuneet ehkäisemään ja vähentämään toimintamme ympäristövaikutuksia ja työskentelemme aktiivisesti kestävän kehityksen edistämiseksi jatkuvasti toimintaamme kehittämällä ja uusia tavoitteita vuosittain asettamalla.

Pyrimme pienentämään toiminamme hiilijalanjälkeä tavoitteellisesti (ekologinen kestävyys). Suurin suora ympäristövaikutuksemme syntyy energian ja veden kulutuksesta. Pyrimme aktiivisesti vähentämään energian ja veden kulutustamme sekä minimoimaan jätteen syntymistä ja parantamaan sen lajittelua. Käytämme 100 % uusiutuvaa sähköä, ympäristöystävällisiä tuotteita ja resurssitehokasta teknologiaa. Mittaamme ja seuraamme ympäristötehokkuuttamme säännöllisesti mittaamalla veden, sähkön ja energiankulutusta sekä toiminnassamme syntyvän jätteen määrän.

Hankinnoillamme on suuri epäsuora ympäristövaikutus esimerkiksi elintarvikkeiden ja kemikaalien osalta. Sitoudumme käyttämään mahdollisimman paljon luomu-, ympäristömerkittyjä ja sesonkituotteita ja elintarvikkeita sekä olemaan käyttämättä raaka-aineita, jotka ovat peräisin uhanalaisista tai suojelluista kannoista tai lajeista. Minimoimme ruokahävikkiä, käytämme kertakäyttöastioita vain poikkeustapauksissa. Käytössämme olevat puhdistus- ja pesuaineet sekä pehmopaperit ovat ympäristömerkittyjä.

Työskentelemme sosiaalisen kestävyyden puolesta alueellamme sekä henkilöstömme että asiakkaittemme hyväksi. Sitoudumme kaikkien ihmisten tasa-arvoiseen kohteluun ja oikeuksiin ja torjumme korruptiota sekä lapsiin, teini-ikäisiin, naisiin, vähemmistöihin tai muihin haavoittuvassa asemassa oleviin ryhmiin kohdistuvaa kaupallista, seksuaalista tai muuta hyväksikäyttöä sekä kaikenlaisen häirintää.

Yrityksemme työympäristö on turvallinen ja riskien- ja kriisinhallinta on huomioitu toiminnassamme. Koulutamme henkilökuntaamme suunnitelmallisesti. Viestimme sekä henkilöstöllemme että asiakkaillemme kestävän kehityksen toimistamme ympäristötietoisuuden ja -sitoutumisen lisäämiseksi.

Lakien, asetusten ja muiden vaatimusten noudattaminen on meille vähimmäistaso. Sitoudumme ylittämään nykyiset kestävään kehitykseen liittyvät lait ja -määräykset. Linnasmäki Oy haluaa olla eturintamassa luomassa kestävää matkailualaa ja innostaa muita toimijoita, asiakkaita ja henkilöstöä osallistumaan kestävän kehityksen toimiin.

Turussa, 26. tammikuuta 2023
Jukka Hautala, toimitusjohtaja, Linnasmäki Oy

OLEMME Green Key -sertifioitu kohde

Green Key on kansainvälinen matkailualan vastuullisuussertifikaatti, jonka kriteeristö perustuu YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin, ja sisältää vaatimuksia liittyen ympäristökuormituksen pienentämiseen, sosiaalisten hyötyjen lisäämiseen sekä paikallistalouden tukemiseen. Green Key on myös vastuullisuusohjelma: osallistujayritykset sitoutuvat toimintansa jatkuvaan kehittämiseen ja raportoivat siitä vuosittain tehtävän jatkohakemuksen yhteydessä.

vASTUULLISUUSTAVOITTEEMME VUOSILLE 2023-2025:

 • Vähennämme toimintamme ympäristövaikutuksia – olemme sitoutuneet vähentämään toiminnastamme aiheutuvaa hiilijalanjälkeä vähintään 5 % vuoteen 2025 mennessä
 •  
 • Vahvistamme ruokapalveluidemme vastuullisuutta
 • – suosimme vähäpäästöisiä raaka-aineita
 • – sitoudumme ruokahävikin minimoimiseen
 • – panostamme vastuullisen ruokakulttuurin kehittämiseen
 •  
 • Viestimme vastuullisuustyöstämme aktiivisesti niin henkilöstöllemme, asiakkaillemme kuin yhteistyökumppaneillemmekin
 • – teemme ympäristötyömme ja -tavoitteemme näkyviksi monikanavaisesti 
 • – koulutamme ja tiedotamme säännöllisesti henkilöstöämme vastuullisuudesta
 • – kerromme vieraillemme pienten valintojen merkityksestä ja kannustamme heitä vastuullisiin toimintatapoihin
 • – rohkaisemme yhteistyökumppaneitamme mukaan vastuullisuustyöhön

Mitä sinä voit tehdä vähentääksesi ympäristön kuormitusta

 • • Kokeile, maistele ja ihastu paikallisiin herkkuihin. Suosi luomu- ja lähiruokatuotteita.
  • Tutustu lähiympäristön vierailukohteisiin ja käytä paikallisia ohjelmapalveluita. Liiku jalan lähiluonnossa ja suosi pyöräilyä ja/tai julkista liikennettä.
  • Sulje vesihana heti, kun et tarvitse vettä ja käytä wc:n kaksoishuuhtelupainiketta tarkoituksenmukaisesti.
  • Jos tuuletat kylmällä ilmalla, älä jätä ikkunaa auki pitkäksi aikaa. Käytä samaa pyyhettä sekä vuodevaatteita useampi päivä. Sammuta turhat valot ja sähkölaitteet aina, kun lähdet huoneesta.
  • Ota lautasellesi kerralla vain sen verran, minkä jaksat syödä. Vältä käyttämästä kertakäyttöastioita. Juo hanavettä pullotetun veden sijaan.
  • Lajittele roskasi lajittelupisteessämme ja palauta pantilliset pullot/tölkit kauppaan tai jätä ne huoneesi pöydälle. Jätä mahdollinen ongelmajäte huoneen pöydälle.
  • Käytä pesu- ja kosmetiikkatuotteita säästeliäästi. Älä kaada viemäriin pieniäkään määriä vaarallisia kemikaaleja, vaan jätä ne tarvittaessa huoneesi pöydälle.
  • Kysy, kehu ja anna palautetta vastuullisuustyöstämme.  Kerro meille, missä voisimme toimia vielä paremmin. Kerro muille, kun olemme mielestäsi onnistuneet.

Vastuullista tekemistä Linnasmäessä

Sijaintimme luonnon läheisyydessä kannustaa jo itsessään liikkumaan ulkona. Toivomme sydämistämme, että hyödynnät alla mainittuja vastuullisia vapaa-ajan mahdollisuuksia, sillä ne ovat toteutettu nimenomaan asiakkaitamme varten. Muistathan kunnioittaa luontoa sekä ympäristöämme ja käyttäytyä asianmukaisesti.

Linnasmäen oma luontopolku kiertää 1,5 km ympäröivässä lähimetsässä. Lähde luontoon kuuntelemaan linnun laulua tai vaikka rauhoittumaan.

Linnasmäen suosittu 6-väyläinen frisbeegolfrata kiertää lähimaastossa. Kiekkoja ja väyläkarttoja saa lainata veloituksetta vastaanotostamme.

Linnasmäen pihalta pääset suoraan kuntopolulle, jota pitkin voit tehdä eripituisia lenkkejä. Runsaslumisina talvina kuntopolku toimii hiihtolatuna. Ylös, ulos ja lenkille!

Pingis on hauska laji, oletko kokeillut? Pingispöydän löydät pääoven katoksen alta ja se on käytössä ympärivuotisesti. Vastaanotostamme voit kesäaikaan lainata erilaisia pihapelejä.

Pyörällä on ihana polkea keskustaan kaunista jokivartta tai lähteä pidemmällekin lenkille. Pyöriä saa vuokrata vastaanotostamme toukokuusta syyskuuhun.

Ryhmille on tarjolla ohjattuja aktiviteetteja, nimittäin tarinankerrontaa sekä luontoretkiä.

Vastuullista tekemistä lähiympäristössä

Kannustamme asiakkaitamme liikkumaan mahdollisimman paljon jalan, pyörällä tai julkisilla kulkuvälineillä, erityisesti tutustuessaan lähiympäristön vierailukohteisiin. Haluamme myös muistuttaa, että erityisesti luontokohteissa liikuttaessa, tulisi kiinnittää erityistä tarkkuutta luonnon monimuotoisuuden säilymiseen, vaarantamatta sitä millään tavoin. Erilaisissa kohteissa vierailtaessa, tulee noudattaa kansainvälisesti vakiintuneita hyviä käytäntöjä sekä paikallisia ohjeistuksia.

Aurajoki on Turun helmi ja keidas. Paras tapa tutustua joen varrella oleviin kohteisiin on joko kävellen tai pyöräillen. Lähimpänä Linnasmäkeä, alle 2 kilometrin etäisyydellä, saa nauttia ainutlaatuisesta perinnemaisemasta. Keskustan läheisyydessä sekä sataman suunnalla taas löytyy useita kulttuurikohteita kuin myös ympäristötaideteoksia. Reittikarttaan on merkitty kaikki kohteet sekä kulkureitit.

Ingegerdinpuisto sijaitsee 500 m etäisyydellä Linnasmäestä. Puistosta löytyy lasten leikkipaikka sekä hiekkapohjainen jalkapallokenttä. Pakkaa mukaan eväät ja loikoile aurinkoisena päivänä nurmikolla.

Koroistenniemen maamerkki on suuri valkoinen risti ja siellä sijaitsi 1200-luvulla Suomen varhaisin tunnettu kirkollinen ja maallinen hallintokeskus, piispanistuin. Kohteessa riittää siis historian havinaa ja se on kansallisestikin merkittävä kulttuurihistoriallinen paikka. Koroistenniemi sijaitsee alle 2 kilometrin päässä Linnasmäestä ja läheltä löytyy myös ihana, luomupainotteinen Kahvila Koroinen.

Kunto- ja hiihtolatuja, kulttuurikuntoilureittejä, luontopolkuja, lintutorneja löytyy Turusta useita. Tutustu runsaisiin vaihtoehtoihin ja nauti vastuullisesta ulkoilutarjonnasta.

Luonnonsuojelualueita Turun alueelta löytyy 18 kappaletta, joista vanhin on Chorauksen alue Ruisssalon rehevällä saarella. Lähimpänä Linnasmäkeä, noin 3,5 kilometrin etäisyydellä, sijaitsee yli 63 metrin korkeuteen kohoava Nunnavuoren kalliomäki.

Melontaretki Aurajoella on elämys ja myös oiva tapa liikkua vastuullisesti luonnossa, tutustuen samalla Aurajoen kulttuurimaisemaan. Aurajoen opastuskeskus Myllärintalo sijaitsee Linnasmäestä vain 2 kilometrin etäisyydellä. Heillä voit vuokrata kanootin tai osallistua ohjatulle melontaretkelle.

Puistoja Turussa riittää! Ota pyörä alle ja lähde kiertelemään viheralueita. Täältä löydät kootusti tietoa Turun puistoista.

Ulkoilusaaret sijaitsevat Turun saaristossa ja niihin järjestetään päiväretkiä. Saarikäynnit ovat mitä mainioin tapa viettää vapaa-aikaa saariston upeissa maisemissa.