Receptionen

Vår reception i huvudaulan är hjärtat i vårt hus och vi strävar till att betjäna våra gäster på alla sätt. Oberoende av om det sedan är frågan om att skriva ut biljetter, boka logi, kollektivtrafikens tidtabeller, bagageförvaring, en byxknapp som lossnat, utlåning av hårtork eller exempelvis att plåstra om ett sår.

Vår reception säljer också vykort och frimärken, tvättpulver m.m. Dessutom står det till buds kartor samt broschyrer med anknytning till Åbo och information om lokala evenemang.

Vi är mer än tacksamma för all den feedback vi får. Vi hoppas naturligtvis att er upplevelse i Linnasmäki är på allt sätt lyckad, men om något går på tok, ber vi er vänligen kontakta vår reception med det snaraste så att vi ska kunna rätta till saken.

Parkeringsplats

På vår avgiftsfria och kameraövervakta parkeringsplats, finns det rikligt med utrymme för personbilar samt två platser för bussar.

Vi erbjuder ett par uttag avsedda för bilens uppvärming under vintern. Fråga mer hos receptionen.

Linnasmäki har också 10 laddningsstaioner för elbilar (type 2, 22 kW), vilka fungerar med RFID-taggar, tillgängliga i vår reception. Laddningen av elbilar är avgiftsbelagd. Vänligen fråga priserna från receptionen.

Bastur och pool (under renovation tills vidare)

Linnasmäkis bastur och pool är tillgängliga för våra gäster emot en liten avgift. Det finns två bastur, en liten och en stor samt mellan dem en 12 meters pool (1,3 m djup och ca 25 °C). Man ska använda baddräkt i poolen.

Sommartid och under andra belastade tider har vi bruk särskilda bastutider för män och kvinnor, som är angivna på basturnas dörrar samt i vår reception. Under övriga tider sköts förfrågningar om bokning av basturna via vår reception.

WiFi

Vi erbjuder våra kunder gratis wifi, som fungerar i alla våra byggnader samt i logirummen. Hörbarheten kan variera beroende på rummens läge, men i aulautrymmena är hörbarheten i regel utomordentlig.

Nätets namn: TKOguest

Lösenord: guestsession

Restaurang och kafé

I Linnasmäki finns både en beställningsrestaurang och ett kafé. En riklig bufféfrukost serveras vardagar kl. 7.00-9.00 och weekender kl. 7.00-10.00. Frukosten kostar 9 € för vuxna och 4 € för barn (4-12 år).

I restaurangen serveras också lunch vardagar kl. 11–13 till priset 9 €. Det går naturligtvis även an med övriga måltider, men de måste beställas på förhand.

Vår restaurang har A-rättigheter så det går enkelt att köpa exempelvis en öl efter bastun.

Kaféet är öppet vardagar kl. 8-14 och weekender på beställning (men inte på sommartiden). Kaféet har ett omfattande urval salta och söta kaffebröd samt bland annat godis, läsk, glass och en del hygienartiklar. Sommartid, 1.6–31.8, verkar i samband med vår reception ett litet sommarkafé, som betjänar kunderna kl. 14–21.30.

Gymmet

Vårt lilla gym ligger i huvudbyggnaden och man får nyckeln från vår reception. Det är gratis för våra kunder att använda gymmet.

Tvättstugan

Våra kunder har även en tvättstuga till sitt förfogande. I tvättstugan finns tvättmaskin och torktumlare. Man går till tvättstugan den yttre vägen. Dörren öppnas med rumsnyckeln. Instruktioner för användning av tvättmaskinen finns ovanpå maskinen. Maskinen fungerar med polletter, vilka finns att köpa i receptionen. Priset är 5,00 € / pollet. Tvättmedel ingår inte i tvättens pris, men det finns att köpa i vår reception.

Kundkök

Det är lätt för de boende att laga sin mat själva, för det finns välutrustade kundkök i varje hostelvåning och i samband med dem sällskapsrum med tv.

Cykeluthyrning

Sommartid (maj-september) kan man hyra en cykel i vår reception. Det finns många cyklar och vi tar inte emot förhandsreserveringar av dem. I hyran ingår också cykelhjälm samt vid behov annan tilläggsutrustning (cykelväskor, pump, barnstol, lampa). Cyklarna levereras till oss av Carfield Oy.

Prislista
(vuxen/4-12-åring barn):
3h: 12€/10€
6h: 20€/15€
24h: 25€/18€
48h: 48€/30€
72h: 70€/40€
96h: 85€/50€
7 dygn: 120€/80€

Bibliotek

Om inte har din egen dator med dig, kan du gratis använda kunddatorerna i vårt bibliotek. I bibliotekets läsesal kan du också läsa dagens tidningar samt andra tidskrifter.