Receptionen

Vår reception i huvudaulan är hjärtat i vårt hus och vi strävar till att betjäna våra gäster på alla sätt. Oberoende av om det sedan är frågan om att skriva ut biljetter, boka logi, kollektivtrafikens tidtabeller, bagageförvaring, en byxknapp som lossnat, utlåning av hårtork eller exempelvis att plåstra om ett sår.

Vår reception säljer också vykort och frimärken, tvättpulver m.m. Dessutom står det till buds kartor samt broschyrer med anknytning till Åbo och information om lokala evenemang.

Vi är mer än tacksamma för all den feedback vi får. Vi hoppas naturligtvis att er upplevelse i Linnasmäki är på allt sätt lyckad, men om något går på tok, ber vi er vänligen kontakta vår reception med det snaraste så att vi ska kunna rätta till saken.

Parkeringsplats

På vår avgiftsfria och kameraövervakta parkeringsplats, finns det rikligt med utrymme för personbilar samt två platser för bussar.

Vi erbjuder ett par uttag avsedda för bilens uppvärming under vintern. Fråga mer hos receptionen.

Linnasmäki har också 10 laddningsstaioner för elbilar (type 2, 22 kW), vilka fungerar med RFID-taggar, tillgängliga i vår reception. Laddningen av elbilar är avgiftsbelagd. Vänligen fråga priserna från receptionen.

Bastur och pool

Linnasmäkis bastur och pool är tillgängliga för våra gäster emot en liten avgift. Det finns två bastur, en liten och en stor samt mellan dem en 12 meters pool (1,3 m djup och ca 25 °C). Man ska använda baddräkt i poolen.

Sommartid och under andra belastade tider har vi bruk särskilda bastutider för män och kvinnor, som är angivna på basturnas dörrar samt i vår reception. Under övriga tider sköts förfrågningar om bokning av basturna via vår reception.

WiFi

Vi erbjuder våra kunder gratis wifi, som fungerar i alla våra byggnader samt i logirummen. Hörbarheten kan variera beroende på rummens läge, men i aulautrymmena är hörbarheten i regel utomordentlig.

Nätets namn: TKOguest

Lösenord: guestsession

Restaurang och kafé

I Linnasmäki finns både en beställningsrestaurang och ett kafé. En riklig bufféfrukost serveras vardagar kl. 7.00-9.00 och weekender kl. 7.00-10.00. Frukosten kostar 8 € för vuxna och 4 € för barn (4-12 år).

I restaurangen serveras också lunch vardagar kl. 11–13 till priset 9 €. Det går naturligtvis även an med övriga måltider, men de måste beställas på förhand.

Vår restaurang har A-rättigheter så det går enkelt att köpa exempelvis en öl efter bastun.

Kaféet är öppet vardagar kl. 8-14 och weekender på beställning (men inte på sommartiden). Kaféet har ett omfattande urval salta och söta kaffebröd samt bland annat godis, läsk, glass och en del hygienartiklar. Sommartid, 1.6–31.8, verkar i samband med vår reception ett litet sommarkafé, som betjänar kunderna kl. 14–21.30.

Gymmet

Vårt lilla gym ligger i huvudbyggnaden och man får nyckeln från vår reception. Det är gratis för våra kunder att använda gymmet.

Tvättstugan

Våra kunder har även en tvättstuga till sitt förfogande. I tvättstugan finns tvättmaskin och torktumlare. Man går till tvättstugan den yttre vägen. Dörren öppnas med rumsnyckeln. Anvisningar om hur man ska använda tvättmaskinen finns på maskinen. Priset för att tvätta en maskin är 1,50 € och maskinen fungerar bara med 50 cents mynt. Tvättmedel ingår inte i tvättens pris, men det kan man köpa i vårt kafé/vår reception.

Kundkök och grillning

Det är lätt för de boende att laga sin mat själva, för det finns välutrustade kundkök i varje hostelvåning och i samband med dem sällskapsrum med tv.

Vår innergård är öppen för våra kunder alltid då vädret tillåter och där står det till buds två gasgrillar, så det går enkelt också att grilla korv.

Cykeluthyrning

Sommartid (maj-september) kan man hyra en cykel i vår reception. Det finns många cyklar och vi tar inte emot förhandsreserveringar av dem. I hyran ingår också cykelhjälm samt vid behov annan tilläggsutrustning (cykelväskor, pump, barnstol, lampa). Cyklarna levereras till oss av Carfield Oy.

Prislista:
1h: 6€
3h: 12€
6h: 20€
24h: 25€
48h: 48€
72h: 70€
7 dygn: 120€

Frisbeegolf

Brist på sysselsättning är inte något problem i Linnasmäki för vi har en egen 6 banors frisbeegolfbana, som ringlar sig i omedelbar närhet till Linnasmäki. Discar och bankartor kan man gratis låna i vår reception.

Bibliotek

Om inte har din egen dator med dig, kan du gratis använda kunddatorerna i vårt bibliotek. I bibliotekets läsesal kan du också läsa dagens tidningar samt andra tidskrifter.

Annan sysselsättning

Från Linnasmäkis gård kommer man direkt ut på en motionsbana, längs vilken man kan göra även en längre runda. Vi har också några stavar för stavgång, som man kan låna från vår reception.

Sommartid kan man spela pingpong ute genom att låna racketar och boll från vår reception. Vi lånar också ut Mölkky samt andra gårds- och brädspel.

I sällskapsrummet i hostellets 3:e våning finns det en bok-/tidningshylla, från vilken man kan låna/byta böcker och tidningar.

På sommaren öppnar vi för barnen en liten lekhörna, där man exempelvis kan rita, läsa, leka och se på television. Barnen vistas i lekhörnan på sina föräldrars ansvar.

Fråga också vår reception om möjligheterna att idka friluftsliv i trakten. I den närliggande parken finns det till exempel en lekpark för barn samt en grusfotbollsplan. I Auraådalen har du också möjlighet att paddla och på den fina friluftsled som löper längs ådalen finns ett parkgym och när du joggar kan du beundra det historiska korset i Korois eller dricka kaffe på Korois gårds kafé.