You are currently viewing Suvi Toivoniemi | Muovinen lapsuus

Suvi Toivoniemen Muovinen lapsuus -näyttely on esillä Linnasmäen galleriassa 24.1.-13.3.2024.

”Ollessani pieni kadehdin ystäväni hienoa Barbia, jonka kädet nousivat nappia painamalla. Koulukaverin luona käydessäni pääsin leikkimään hänen upeilla Fabuland-hahmoillaan. Näitä muistoja ja mielikuvia olen maalannut Muovinen lapsuus -näyttelyyni.

En pyri kuvaamaan taiteessani vain mallina olevia esineitä, vaan kaikkia niitä muistoja, joita ihmisillä tulee esineistä mieleen. Mielleyhtymiä on miltei yhtä paljon kuin ihmisiä, ja vaikka katsojalla itsellään ei olisi esineistä tärkeitä muistoja, saattavat ne muistuttaa vanhasta ystävästä, menneestä aikakaudesta, mummolasta tai vaikkapa siitä, kuinka istui lapsena sohvalla katsomassa kaupan kuvastoa. Kenties esineet tuovat pintaan jonkin jo unohtuneen tilanteen tai henkilön. Lähtökohtani on herättää ihmisten mieliin hyviä muistoja ja tuoda arjen sisältä sen omaksi vastapainoksi iloa ja lämpöä.”

Esillä on öljy- ja akryylivärimaalauksia, joiden kuvauksenkohteina ovat arkiset esineet – lelut. Maalausten lelut ovat Toivoniemen teoksille tuttuun tyyliin reilusti suurennettuja ja värikkäitä.

Suvi Toivoniemi on Perttelissä asuva kuvataiteilija. Hän valmistui vuonna 2003 kuvataiteilijaksi Alfa-Art-kuvataidekoulusta ja on siitä lähtien pitänyt aktiivisesti näyttelyitä. Hän maalaa pääasiassa öljy- ja akryyliväreillä ja tekee myös grafiikkaa. Maalaukset ovat yleensä hyvin värikkäitä ja pop-tyylisiä. Aiheina ovat useimmiten arkiset asiat ja esineet.

Näyttelyyn on vapaa pääsy ja se on avoinna aukioloaikojemme mukaan. Lämpimästi tervetuloa!