FRISBEEGOLF | LINNASMÄEN LUONTOPOLKU | MUUTA TEKEMISTÄ | AKTIVITEETIT RYHMILLE

Frisbeegolf

Tekemisen puute ei ole Linnasmäessä ongelmana, sillä meillä on myös oma 6-väyläinen frisbeegolfrata, joka kiertää Linnasmäen välittömässä läheisyydessä. Kiekkoja ja väyläkarttoja voi veloituksetta lainata vastaanotostamme.

LINNASMÄEN LUONTOPOLKU

Turun kristillinen opisto on toteuttanut Linnasmäen luontopolun sekä lasten seikkailupolun opistoa ympäröiviin metsiin. Polku alkaa opiston päärakennuksen takaa ja kiertää lähimetsässä noin puolentoista kilometrin lenkin. Polku on keskivaativa. Polun varrella on muutama jyrkempi kohta ja kalliot saattavat olla liukkaita sateisella säällä.
Polun varrella on rautakautinen muinaislinna, Prusin Linnasmäki, Turun suurimpiin kuuluva sinivuokkoesiintymä, kallioinen Hamaronvuori ja vesiliskojen ja sammakoiden suosima pieni lampi. Rastitauluissa kerrotaan lyhyesti suomeksi ja englanniksi tietoa luontojutuista, kuten palokärjestä, sinivuokosta tai punkeista. Toiminnallisissa tehtävissä pääsee halaamaan puuta, tekemään luonnon hajuvettä tai vaikka taiteilemaan luontoparkouria.
Lasten seikkailupolulla lapset pääsevät hauskalle ja toiminnalliselle metsäretkelle. Lasten seikkailupolun tehtäviin pääsee rastitaulussa olevan QR-koodin kautta. Tehtävät ovat suomeksi ja englanniksi. Oppaina toimivat Olli Orava ja Pipsa Palokärki. Värikkäät ja humoristiset kuvat on piirtänyt kuvittaja Keanne van de Kreeke. Seikkailupolun alussa vannotaan vala: Luontoa mä tuhoa en, sitä vaan tarkkailen. Ystävä kaikkien eläinten sekä kauniiden kukkien. Polun aikana kerrotaan tarinoita ison kiven äärellä, autetaan oravaa käpyjen keräämisessä, tutkitaan lammen elämää, tehdään hassuja vartija-asentoja ja rakennetaan Matti Metsähiirelle kotipesä. Seuraavalle rastille siirrytään aina eri tavoin: jättiläisin askelin, lentäen aikuisen sylissä tai pienen hiiren tavoin piilosta piiloon. Ohjatut tehtävät antavat uudenlaista lähestymistapaa luonnon tutkimiseen ja lähimetsä tulee tutuksi ja turvalliseksi paikaksi.

Aktiviteetit ryhmille

Niina Heikkilä
Niina Heikkilä (kuvaaja: Heidi Tammero)
Anna-Maria Toivonen

Tarjoamme yhteistyökumppaneidemme kautta, ryhmille mahdollisuuden erilaisiin aktiviteetteihin. Kysythän lisää myyntipalveluistamme kokouspalvelut@linnasmaki.fi

Tarinankerrontaa

Hiisien valtakunnassa, haltijoiden mailla!Oletko kuullut, miten maailmaan on syntynyt ensimmäinen kyykäärme – ja mitä tekemistä hiidellä on sen asian kanssa? Entä miten hiideltä voi suojautua, tai minkälaisilla loitsuilla voi estää kyytä lähestymästä? Jos et ole, niin nyt siihen on elämäsi tilaisuus! Koko perheelle sopivan toiminnallisen tuokion aikana sukellamme elävän tarinankerronnan ja luontokasvatuksen menetelmin kansanperinteemme merkityksellisiin hahmoihin ja tarinoihin sekä loitsuperinteeseen. Draamallisesti etenevän, erilaisia tehtäviä sisältävän toiminnan aikana pohditaan ihmisen ja luonnon suhdetta sekä selviytymistä siellä – samalla kun inspiroidutaan rikkaasta tarinaperinteestämme. Ja jos oikein tarkkana häärii, saattaa nähdä itse metsänhaltijan…

Tuokio etenee Anna-Maria Toivosen (tarinankertoja-kansanmusiikkipedagogi) ja Niina Heikkilän (luonto- ja eräopas sekä draamakasvattaja) johdolla. Kysy myös muita tarinankerronnallisia paketteja.

Retkeilytaitoja Linnasmäellä

Retken aikana saat opetusta erilaisista retkeilytaidoista kokeneelta luonto- ja eräoppaalta. Pystytämme lähimetsään yhdessä laavun ja teemme siellä retkikeittimellä ruokaa. Opas opastaa kasvien ja eläinten maailmaan metsässä ja kertoo retkeilyneuvoja.

Metsän Rauha -retki

Metsän rauha -retkellä pääset rauhoittumaan luontoon. Retkellä kävellään noin kahden kilometrin mittainen kierros lähimetsässä ja samalla tehdään erilaisia aistiharjoituksia sekä helppoja liikunnallisia liikkeitä, joissa käytetään hyväksi luonnossa olevia kiviä ja puita. Sinulla on aikaa hiljentyä luonnossa ja nauttia luonnon rauhasta.

Luontoaktiviteeteissa oppaana toimii luonto- ja eräopas, draamakasvattaja ja opettaja Niina Heikkilä.
Instagram: @luontoninnunrinkassa
Facebook: Luontoninnun rinkassa