You are currently viewing Kirkolliskokous suuressa auditoriossamme 6.-10.11.2023

Meillä riittää nyt säpinää, kun valmistaudumme 6.-10.11. järjestettävään kirkolliskokoukseen. Kirkolliskokous on kirkon ylin päättävä elin, joka päättää Suomen evankelisluterilaisen kirkon oppia ja kirkon työtä koskevista keskeisistä linjauksista. Se päättää myös kirkon hallinnosta ja taloudesta.  Kirkolliskokous on kokoontunut vuodesta 1974 lähtien Turun kristillisellä opistolla, joka on nykyään nimeltään Linnasmäen opisto.

Talomme kaikki tilat ovat maanantaista perjantaihin Kirkkohallituksen käytössä aina kahdesti vuodessa, touko- ja marraskuussa. Kirkolliskokouksen aikana arkemme näyttäytyy melko erilaisena ja kaikilla on oma tärkeä tehtävänsä, joka palvelee kokouksen tarpeita.

Kokous pidetään suuressa auditoriossamme, jonka paikkamäärä (160-220 paikkaa) sekä ensiluokkainen tekniikka äänestyslaitteineen mahdollistaa haastavienkin kokonaisuuksien toteuttamisen. Kaikki edustajat kuuluvat valiokuntiin, jotka kokoontuvat niin ikään kokoustiloissamme. Valtaosa edustajista myös majoittuu meillä koko viikon ajan hyödyntäen muun muassa luontopolkuamme.

Odottavan tunnelman aistii henkilökuntamme keskuudessa. Kaikki osastot tekevät valmistelevaa työtä ensi viikkoa varten ja etenkin keittiöllä, siivouksella sekä teknisellä tiimillä on tiedossa kiireinen loppuviikko, sillä haluamme kaiken olevan viimeisen päälle edustajien saapuessa.

Kirkolliskokouksen toimikausi kestää neljä vuotta kerrallaan ja näin ollen myös 109 hengen edustajisto valitaan nelivuotiskaudeksi. Edustajistoon kuuluu 96 hiippakunnista valittua edustajaa, joista 64 maallikkoa ja 32 pappia. Lisäksi hiippakuntien piispat, kenttäpiispa, saamelaiskäräjien valitsema edustaja sekä valtioneuvoston istuntokaudeksi määräämä edustaja kuuluvat edustajistoon. Seuraavat kirkolliskokousvaalit käydään helmikuussa 2024. 


Toivotamme kirkolliskokousväen jälleen lämpimästi tervetulleeksi Turkuun!

(Lähteet: evl.fi, Kirkkolaki 26.11.1993/1054)